Hoofdmenu

Alphen Vitaal


Alphen aan den Rijn

Hoofdcontent

Tijd voor Vitaliteit - Jeu de boules

Pétanque, in Nederland beter bekend onder de naam jeu de boules; dat is toch die campingsport?
Ja, deze sport wordt veel op campings gespeeld. Echter, bestaan er wereldwijd vele verenigingen waar deze sport op hoog niveau en in wedstrijdverband wordt beoefend.

Ook Nederland draagt haar steentje hieraan bij. Sinds 1984 wordt er in Alphen aan den Rijn in clubverband gebould. Na een aantal verhuizingen is Les Pointeurs tegenwoordig gevestigd in een prachtige accommodatie aan de Olympiaweg 2B (t.o. de hockeyvelden). Jeu de boules is een sport die zich ervoor leent om tot hoge leeftijd te spelen.  

Onder leiding van een gediplomeerde instructeur Pétanque bieden wij u 6 lessen voor slechts €30 aan. De lessen duren 1 ½ à 2 uur, waarbij ook gezorgd wordt voor een kop koffie of thee. Boules worden u ter beschikking gesteld en u zult al snel uitgenodigd worden om mee te komen spelen tijdens de speelmiddagen. Speciale sportkleding is niet nodig. Het is wel aan te bevelen om dichte schoenen aan te trekken waarop u gemakkelijk kunt bewegen.

Wij kunnen 2 groepen per week van maximaal 12 deelnemers ontvangen. De lessen vinden, zo lang de coronamaatregelen van kracht blijven, buiten in kleine groepjes plaats. Zodra er versoepelingen zijn kunnen wij bij slecht weer uitwijken naar onze ruime hal.

Dag en tijd waarop de lessen kunnen plaatsvinden:
Maandagmiddag:    14.00 – 16.00 uur
Woensdagmorgen:  10.00 – 12.00 uur
Vrijdagmiddag:       14.00 – 16.00 uur
Aanvang:              Bij voldoende deelnemers  

 

Geïnteresseerd? Meld u aan bij Tineke Walvis, tineke.walvis@kpnmail.nl